همه چیز درباره بیماری شارکو ماری توث

همه چیز درباره بیماری شارکو ماری توث

یکی از بیماری‌هایی که افراد از کودکی تا بزرگسالی ممکن است با آن مواجه شوند، بیماری شارکو ماری توث است. ممکن است شما نیز در خصوص این بیماری اطلاعات کافی نداشته باشید. به صورت کلی نظرات و عقاید بسیار مختلفی در خصوص بیماری شارکو ماری توث وجود دارد که هر کدام درباره پیشرفت، راه درمان و داروهای این بیماری متفاوت می‌باشد. همین تفاوت در نظرات پزشکی، می‌تواند افراد مبتلا به این بیماری را به سردرگمی و نا امیدی دچار نماید. داشتن اطلاعات کافی در هر بیماری می‌تواند به افراد مبتلا به آن بیماری خاص کمک شایانی نماید. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی بیماری شارکو ماری توث بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

در ادامه با چه مطالبی آشنا می شوید؟

در ادامه به طور کامل با بیماری شارکو ماری توث آشنا می شوید.

فهرست مطالب

بیماری شارکو ماری توث چیست؟

بیماری شارکو ماری توث، یک نوع بیماری اعصاب محیطی شناخته می‌شود که ریشه آن ارثی یا همان وراثتی می‌باشد و می‌تواند به اعصاب محیطی آسیب وارد نماید. شایان ذکر است که این بیماری خاص تحت عنوان نوروپاتی وراثتی حرکتی و حسی نیز شناخته می‌شود. شارکو ماری توث در نهایت سبب ضعیف شدن و تحلیل رفتن عضلات بدن فرد منجر خواهد شد و همچنین این امکان نیز وجود دارد که راه رفتن و حس‌ انقباض عضلانی برای افراد مبتلا به این بیماری سخت و دشوار باشد. اعصاب در بدن ما نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کنند. در واقع اعصاب اطلاعات و سیگنال‌ها را از مغز و نخاع به سایر اندام‌های بدن ارسال می‌کنند و می‌توانند عضلات را کنترل نمایند. به صورت کلی بیماری شارکو ماری توث به سایر اندام‌های بدن آسیب جدی می‌رساند و عملکرد اعصاب را مختل خواهد کرد. از جمله عوارض و علائم مبتلایان به این بیماری به شرح زیر است:

  1. بد شکلی های پا از جمله چکشی شدن انگشتان
  2. افزایش بیش از حد قوس پا

لازم ذکر است که علائم بیماری شارکو ماری توث، معمولا در قسمت پاها و پایین‌تر از مچ پا بروز داده می‌شود. اما در نهایت پس از پیشرفت، دست‌ها و بازوهای فرد مبتلا را نیز تحت تاثیر قرار خواهد بود. نکته بسیار مهمی که باید بدانید، این است که علائم بیماری شارکو ماری توث معمولا در نوجوانی یا اوایل بزرگسالی خود را نشان می‌دهند. اما در برخی از موارد دیده شده است که این علائم در میانسالی نیز خود را نشان داده است.این بیماری هم مانند چسبندگی استخوان تارس باعث اختلال در راه رفتن می شود.

علائم و نشانه‌های بیماری شارکو ماری توث چه می‌باشد؟

این سوال ممکن است برای بسیاری از شما خوانندگان عزیز و محترم به وجود بیاید. برای پاسخ به این سوال باید بیان کرد که علائم و نشانه‌های بیماری مارکو شاری توث ممکن است در هر فرد متفاوت باشد (به نوعی این بیماری در همه افراد علائم یکسان و ثابتی ندارد). در برخی از افراد علائم بسیار شدید و حاد و در برخی دیگر علائم و نشانه‌های بسیار مختصر و کمی دیده خواهد شد. بنا به عبارتی دیگر برای برخی از افراد ممکن است تغییرات در شکل پاها و کف پا رخ دهد و همچنین برای برخی دیگر ممکن است به مفاصل و استخوان‌های فرد مبتلا برسد. با این وجود یک سری از علائم برای این بیماری هستند که بسیار رایج می‌باشد. از جمله علائم رایج بیماری مارکو شاری توث می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • وجود ضعف و بی حالی در قسمت‌های مفصلی و استخوانی بدن مانند بخش‌های مختلف پا و بخش‌ها مختلف دست (مچ، کف دست و پا، زانو و آرنج و ساق و ساعد)
  • لاغر شدن و از بین رفتن عضلات پا و از دست دادن حجم بسیاری از توده‌های عضلانی
  • قوس دار شدن کف پا یا کف دست
  • تغییر شکل دادن انگشتان دست و پا و همچنین چکشی شدن آن‌ها
  • ناتوانی در تحرک دست و پا به خصوص بلند کردن پا
  • تغییرات شدید در راه رفتن، مانند برداشتن بیش از حد معمول پا از سطح زمین
  • ناتوانی در راه رفتن، دویدن و همچنین زمین خوردن‌های پی در پی
  • کاهش حس یا بی حس شدن پاها، دست ها و بازوها نسبت به گرما، سرما و لمس شدن آن‌ها
  • ایجاد انحنا در ستون فقرات و همچنین جابجایی مفصل ران

درمان بیماری شارکو ماری توث

به صورت کلی هیچ درمان خاصی برای بیماری مارکو شاری توث وجود ندارد. اما می‌توان با استفاده از روش‌ها و راه‌حل‌های توصیه شده توسط پزشکان، از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرد. در واقع روش‌های خاصی مانند موارد ذکر شده در زیر، می‌تواند به افراد مبتلا به این بیماری برای مقابله با ناتوانی‌ها کمک شایانی نماید:

  • فیزیوتراپی
  • کاردرمانی
  • بریس‌ها
  • سایر وسایل ارتوپدی
  • جراحی ارتوپدی

در برخی از موارد که فرد مبتلا با دردهای استخوانی و عضلانی بسیاری رو به رو هستند، پزشک معالج ممکن است داروهای مسکن خاصی را برای آن‌ها تجویز کند. شایان ذکر است که فیزیوتراپی و کاردرمانی یکی از درمان‌های بسیار مهم و ارجح بیماری شارکو ماری توث به شمار می‌آیند. ممکن است گمان کنید که فیزیوتراپی تاثیر چندانی نخواهد داشت. در صورتی که چنین نیست. این نوع از درمان‌های ورزشی که پزشکان توصیه می‌کنند؛ شامل تمرینات قدرتی عضلانی، کشش عضلات و رباط‌ها، تمرین استقامتی و ورزش هوازی متوسط ​​است که در تقویت عضلات و مفاصل شما تاثیر بسزایی دارد. بیشتر درمان‌گران یک برنامه درمانی تخصصی را توصیه می کنند که با تایید پزشک بیمار و متناسب با توانایی‌ها و نیازهای فردی او طراحی شده است.

درمان بیماری شارکو ماری توث

توصیه‌های بسیار مهم در درمان بیماری شارکو ماری توث

درمان‌گران و پزشکان معمولا توصیه‌های خاصی را به افراد مبتلا به این بیماری دارند. از جمله توصیه‌های پزشکان برای درمان بیماری شارکو ماری توث، به شرح زیر است:

  • هرچه زودتر یک برنامه درمانی خاص را از پزشکان دریافت کنید و آن را پیش ببرید.
  • با تقویت عضلات می‌توان تحلیل رفتن عضلات را به تاخیر انداخت یا کاهش داد.
  • انجام تمرین قدرتی قبل از تخریب عصب و پیشرفت ضعف ماهیچه ها تا نقطه ناتوانی، بیشترین تاثیر را خواهد داشت.
  • با انجام تمرین‌های کششی می‌توانید از ناهنجاری‌های مفصلی جلوگیری کرد.
  • ورزش‌های مفید در ایجاد یا افزایش استقامت، به جلوگیری از خستگی ناشی از انجام فعالیت‌های روزمره که نیاز به قدرت و تحرک دارند کمک بسیار زیادی خواهد کرد.
  • فعالیت‌های هوازی علاوه بر آنکه به آمادگی جسمانی شما کمک شایانی می‌نمایند، می‌توانند برای سلامت کلی قلب و عروق‌تان نیز مفید باشد.
  • اکثر درمانگران به جای فعالیت‌هایی مانند پیاده روی یا آهسته دویدن که ممکن است بر عضلات و مفاصل شکننده فشار وارد کنند. شایان ذکر است که ورزش‌های کم برخورد یا بدون برخورد مانند دوچرخه سواری یا شنا در تقویت مفاصل، عضلات و استخوان‌های شما تاثیر بسزایی خواهد داشت.
  • استفاده از وسایل ارتوپدی برای جلوگیری از تغییر شکل دست و پا و همچنین حفظ تحرک روزانه و جلوگیری از آسیب رسیدن به بخش‌های مختلف بدن، ضروری است.
  • ممکن است پزشک شما استفاده از مچ بند را توصیه نماید. زیرا مچ بند با ایجاد حمایت و ثبات در حین فعالیت‌هایی مانند راه رفتن یا بالا رفتن از پله ها از پیچ خوردگی مچ پا جلوگیری خواهد کرد.
  • استفاده از کفش‌ها و چکمه‌های بلند نیز بسیار کمک کننده است، زیرا از تکان خوردن مچ‌ پاهای ضعیف جلوگیری خواهد کرد.
  • استفاده از آتل شست می‌تواند به کاهش ضعف دست و از دست دادن مهارت‌های حرکتی ظریف کمک بسیاری نماید.
  • پیش از آنکه ناتوانی‌های عضلانی و حرکتی شروع شود؛ باید از وسایل خاص کمکی استفاده کرد تا از بروز علائم پیشرفته این بیماری جلوگیری به عمل آورد.
  • برخی از افراد مبتلا به بیماری شارکو ماری توث، ممکن است برای درمان و یا ترمیم ناهنجاری‌های پا و مفصل، از جراحی‌های خاص ارتوپدی کمک بگیرند.

توصیه‌های بسیار مهم در درمان بیماری شارکو ماری توث

سخن پایانی

شما عزیزان می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بیماری شارکو ماری توث به وب سایت ما مراجعه کرده و با کارشناسان و مشاوران در این خصوص مشورت نمایید. این بیماری با استفاده از تمرینات ورزشی و فیزیوتراپی می‌تواند آسیب کمتری به افراد وارد کند. بنابراین بهتر است که توصیه‌های پزشکی لازم در این زمینه را فرا بگیرید و سعی کنید هرچه سریع‌تر یک برنامه درمانی مناسب برای خود و یا افراد مبتلا به این بیماری تهیه فرمایید. با داشتن برنامه درمانی می‌توان بسیاری از عوارض این بیماری را به تعویق انداخت.

سوالات متدوال

چسبندگی استخوان تارسال، وضعیتی است که در آن استخوان ‌های تارس در مچ پا به هم جوش می ‌خورند. این وضعیت می ‌تواند مادرزادی باشد یا در اثر آسیب یا بیماری ایجاد شود.

 

علائم چسبندگی استخوان تارسال می‌ تواند شامل موارد زیر باشد:

درد و تورم در مچ پا

کاهش دامنه حرکت مچ پا

مشکل در راه رفتن یا انجام فعالیت ‌های روزمره

 

درمان چسبندگی استخوان تارس به شدت وضعیت بستگی دارد. در موارد خفیف، ممکن است درمان ‌های غیر جراحی مانند فیزیوتراپی یا پوشیدن کفش طبی کافی باشد. در موارد شدید، ممکن است جراحی برای جدا کردن استخوان‌ ها و بازگرداندن دامنه حرکت مچ پا ضروری باشد.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رزرو نوبت