برخی افراد به صورت مادرزادی و یا در طول زندگی دچار بدشکلی انگشتان پا می شوند. پوشیدن کفش های نامناسب و ابتلا به برخی از بیماری ها مانند دیابت و یا آرتریت، می تواند این نوع اختلال را در افراد به وجود آورد. گاهی اوقات حتی تصادف و یا شکستگی انگشتان پا سبب بدشکلی آن ها می شود. این مسئله می تواند درد هایی را برای فرد به دنبال داشته باشد، از این رو فرد به دنبال راه حل برای درمان این مشکل می افتد. امروزه روش های درمان بدشکلی انگشتان پا بسیار متنوع هستند و معمولا همگی بسیار موثر هستند. اگر تمایل دارید که با این روش ها بیش تر آشنا شوید، تا انتها با ما همراه باشید.
روش های درمان بدشکلی انگشتان پا
در شرایطی که از بدشکلی انگشتان پا رنج می برید و یا با درد های ناشی از این عارضه مواجه هستید، می توانید به پزشک ارتوپد مراجعه نمایید. این پزشکان پای شما را بررسی کرده و روش های درمان بدشکلی انگشتان پا را به شما معرفی می کنند. با توجه به نظر پزشک معالج شما باید یک و یا چند روش را انتخاب کنید و مطابق با اصولی که پزشک می گوید پیش بروید.
معمولا این نوع اختلال در انواع مختلفی به وجود می آید که مهم ترین آن ها عبارتند از:
- انگشت چکشی
- انگشت چنگالی
- انگشت پتکی
پزشک ابتدا تشخیص می دهد که شما به کدام نوع بدشکلی دچار شده اید و سپس با توجه به میزان شدت آن، یک روش مناسب برای درمان به شما معرفی کرده و درمان را شروع می کند.
معرفی راه های درمان بدشکلی انگشتان پا
برای بهبود این اختلال و کاهش درد های ناشی از آن، روش های درمان بدشکلی انگشتان پا توسط پزشک معالج معرفی می شود و مناسب ترین روش به فرد ارائه می گردد. مهم ترین روش هایی که برای درمان این اختلال مورد استفاده قرار می گیرد، عبارتند از:
- انگشت گیر سیلیکونی
- وسایل کمکی برای کاهش فشار
- پد متاتارسال
- جداکننده انگشتان پا
- برداشتن پینه توسط متخصص
- عمل جراحی
- به هم بستن انگشتان
- استفاده از کفش های طبی
جراحی برای درمان بدشکلی انگشتان پا
در شرایطی که با استفاده از روش های درمانی بدشکلی انگشتان پا درد کاهش پیدا نکرد، فرد به ناچار باید جراحی را انتخاب نماید. جراحی برای درمان این مشکل با استفاده از روش های مختلفی انجام می گیرد که مهم ترین آن ها به شرح زیر می باشند:
- آرتروپلاستی با حذف مفصل
- کوتاه کردن استخوان کف پا
- کوتاه کرده تنه استخوان
- کوندیلکتومی کف پا
- بازسازی مفصل متاتارسو فالنژیال
- استئوتومی ویل
- آرتروپلاستی با حذف مفصل متاتارسو فالنژیال
عوارض جراحی درمان بدشکلی انگشتان پا
پس از انجام جراحی به عنوان یکی از روش های درمانی بدشکلی انگشتان پا، فرد ممکن است با عوارضی نیز مواجه شود. البته این عوارض در تمام افراد یکسان نیست و برخی افراد هیچ کدام از این عوارض را تجربه نخواهند کرد. در حالت کلی این عارضه ها عبارتند از:
- عوارض داروی بیهوشی
- احتمال بروز لخته خون در پا
- حساس شدن جای زخم
- التهاب پا
- احتمال بروز عفونت
- احتمال نیاز به جراحی مجدد
مراقبت های بعد از جراحی درمان بدشکلی انگشتان پا
همان طور که گفتیم جراحی یکی از روش های درمان بدشکلی انگشتان پا می باشد. در شرایطی که بخواهید بدشکلی انگشت کوچک پا را اصلاح کنید، این جراحی در مدت زمان کوتاهی انجام می شود. معولا این عمل به صورت سرپایی انجام می گیرد و بعد از چند ساعت فرد از بیمارستان مرخص می شود. در حالت کلی بین ۶ تا ۱۲ ماه تورم بعد از عمل وجود دارد، یکی از راه های بهبود این تورم استفاده از کفش های طبی به هنگام راه رفتن می باشد. یکی از بهترین اقدامات بعد از عمل استفاده از عصا می باشد.
با این کار فرد وزن خود را بر روی عصا انداخته و فشار کم تری به پا ها وارد می شود. معمولا پس یک تا دو هفته بخیه کشیده می شود و پس از آن فرد باید در ورزش را برنامه روزانه خود قرار دهد. منظور از ورزش، انجام حرکات خاصی است که توسط پزشک ارائه می شود. این حرکت به تقویت عضلات پا کمک می کند و اجازه نمی دهد که انگشتان پا به حالت اولیه خود بازگردند.
دوران نقاهت پس از جراحی درمان بدشکلی انگشتان پا
زمانی که فرد مجبور می شود عمل جراحی را به عنوان یکی از روش های درمانی بدشکلی انگشتان پا انتخاب نماید، باید دوران نقاهت را نیز سپری کند. فرد معمولا بعد از گذشت یک ماه و نیم می تواند فعالیت های روزمره خود را انجام دهد. همچنین اگر بخواهد پیاده روی کند باید سه ماه بعد از عمل برای انجام این کار اقدام کند. افرادی که در بیرون از خانه کار می کنند با توجه به نوع کار، دوره نقاهت متفاوتی دارند.
- اگر شغل شما به گونه ای باشد که بر روس صندلی بنشینید، بعد از گذشته دو هفته می توانید به سر کار خود بازگردید.
- در شرایطی که شما باید تمام وقت بایستید بهتر است که ۶ هفته استراحت کنید و سپس مشغول به کار شوید.
- چانچه در سر کار باید وسایل و ابزار سنگین بلند کنید، شما تا پایان سه ماه پس از جراحی نمی توانید برای رفتن به سر کار اقدامی انجام دهید.
رانندگی پس از جراحی درمان بدشکلی انگشتان پا
پس از انجام جراحی به عنوان یکی از موثرترین روش های درمانی بدشکلی انگشتان پا، رانندگی کردن بسیار سخت می شود. اگر خودروی شما دنده دستی دارد، باید حداقل ۶ هفته به خود زمان بدهید و سپس رانندگی کنید. اما در شرایطی که اتومبیل شما دنده اتوماتیک باشد، با توجه به این که کدام پای خود را عمل کرده اید، ۴ تا ۶ هفته باید استراحت کنید و سپس می توانید رانندگی کنید.
کلام آخر
همان طور که گفتیم برخی از افراد در اثر عوامل مختلفی در طول زندگی به بدشکلی انگشتان پا مبتلا می شوند. این افراد برای بهبود شرایط خود به دنبال روش های درمان بدشکلی انگشتان پا هستند. پزشکان با توجه به شدت بیماری روش های مختلفی برای درمان این نوع اختلال ارائه می دهند. در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با این روش های درمانی آشنا کنیم، از این که تا پایان با ما همراه بودید بسیار سپاسگزاریم.
سوالات متداول برای روش های درمان بدشکلی انگشتان پا
- آیا به غیر از جراحی روش های دیگری برای درمان بدشکلی انگشتان پا وجود دارد؟
بله، در صورتی که از این اختلال رنج می برید باید به یک پزشک مراجعه کنید تا یک روش درمانی مناسب به شما ارائه دهد. - آیا پس از جراحی درمان بدشکلی انگشتان پا می توان رانندگی کرد؟
برای این کار با توجه به دنده اتوماتیک و یا دستی بودن اتومبیل شما باید بین ۴ تا ۶ هفته از این کار خودداری کنید. - جراحی بدشکلی انگشتان پا تنها با یک روش انجام می شود؟
خیر، پزشک جراح با توجه به شدت اختلال، یک روش مناسب برای جراحی انتخاب می کند تا به بهترین شکل ممکن، بدشکلی انگشتان درمان شود.