بیماری هالوکس والگوس

شایع ترین بدشکلی پا، کجی انگشت شست پا یا هالوکس والگوس است، به این حالت بونیون شست پا نیز می گویند، علت آن رشد یک برآمدگی استخوانی اضافی به سمت بیرون، در شست پا است. فشار وارده به پا هنگام راه رفتن، ایستادن طولانی مدت و پوشیدن کفش های تنگ می تواند باعث انحراف شست پا به سمت بیرون شود. هالوکس والگوس علاوه بر اینکه یک مشکل زیبایی است، می تواند بسیار دردناک باشد و کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد و این عارضه در صورت عدم درمان می تواند راه رفتن را در مراحل پیشرفته غیرممکن کند و در این مطلب قصد داریم تا شما را با هالوکس و الگوس آشنا کنیم.

هالوکس والگوس
در ادامه با چه مطالبی آشنا می شویم؟

در ادامه با عالوم هالوکس والگوس ، شیوه های درمان ، علت های ایجاد ، نحوه تشخیص ، پیشگیری از آن و تمامی مطالبی که به بیماری هالوکس والگوس مربوط هست آشنا می شوید.

فهرست مطالب

در ادامه با چه مطالبی آشنا می شویم؟

عمل جراحی اصلاح هالوکس والگوس (کجی انگشتان پا )

دکتر سید وحید مروجی متخصص ارتوپدی و جراح پا و مچ پا با بیست سال سابقه و تجربه در انواع عمل های جراحی مربوط به پا عمل جراحی هالوکس والگوس که نوعی دمورفیتی پا است را انجام می دهد. در این ویدئو می توانید نتیجه یک عمل را مشاهده فرمایید.

توضیحات دکتر مروجی در رابطه با هالوکس والگوس

وسایل عرضه شده در بازار برای درمان هالوکس والگوس اثری ندارد و صرفا درد را کمتر می کند بهترین روش برای درمان این بیماری عمل جراحی است که در رابطه با آن به طور کامل در فایل صوتی زیر توسط دکتر مروجی توضیح داده شده است.

هالوکس والگوس چیست؟

هالوکس والگوس شست پا یک برآمدگی استخوانی در کنار پا است که در انتهای انگشت شست پا ظاهر می شود و این قسمت از کف پا می تواند متورم شده و باعث درد در کف پا شود. این مشکل در انگشت اغلب در زنان و افراد مسن رخ می دهد که  با گذشت زمان، مفصل آسیب دیده ممکن است تغییر شکل یابد و دردناک باشد و درد ناشی از آن می تواند منجر به مشکلات سایز کفش و مشکل در راه رفتن شود. فیزیوتراپیست ها به افراد مبتلا به این مشکل کمک می کنند تا درد پا را کاهش دهند، عملکرد انگشت شست پا را بهبود بخشند و توانایی راه رفتن راحت را دوباره به دست آورند.

انحراف به سمت خارج شست پا را هالوکس والگوس می گویند. عواملی مثل کف پای صاف شدید، مکانیک غیرطبیعی پا، فلج مغزی، CVA و سکته مغزی و آرتریت روماتوئید می توانند از علل ایجاد آن باشند.

سن ایجاد آن از ۳۰ تا ۵۰ سال است. در زنان بیشتر اتفاق می افتد. این بدشکلی به خاطر نوع کفش نیست و هر نوع کفشی می تواند هالوکس والگوس ایجاد کند چه کفش تنگ و نوک تیز و چه غیر از آن. در هر حال کفش به عنوان عاملی است که در یک فرد مستعد به هالوکس والگوس، باعث سرعت یافتن روند این بدشکلی می شود. معمولاً دوطرفه است و نوع دوطرفه، اغلب زمینه خانوادگی دارد. در کل ۲-۴ درصد احتمال بروز در افراد جامعه دارد.

از سال ۱۹۷۰ که کفش های چرمی جدید، جای کفش های رایج یونانی – رومی و صندل های با کف سخت را به صورت انبوه گرفت، بروز هالوکس والگوس، شدت گرفت. همه افرادی که کفش های تنگ و نوک تیز می پوشند دچار هالوکس والگوس نمی شوند و از طرفی در جماعت بومیان آفریقا که هیچ گاه کفش نمی پوشند، این بیماری دیده می شود. لذا کفش، علت اصلی نیست و عوامل داخلی و استعداد ابتلا در هر فرد، عامل اصلی می باشد.

هالوکس والگوس چیست؟

علائم هالوکس والگوس چیست؟

 

۱. عدم توانایی در خم کردن گردن شست پا، یا درد شدید و حس سوزش هنگام خم کردن آن

۲. عدم توانایی در پوشیدن کفش های ساده

۳. پوست ضخیم یا میخچه روی پا

۴. محکم شدن و درد در تاندون های انگشت شست پا

۵. ایجاد بی حس شدن در انگشت شست پا

۶. بزرگ شدن تدریجی برآمدگی کنار پا

۷. تغییر در راه رفتن

۸. انحراف ظاهری انگشت شست پا به سمت خارج

۹. تورم و قرمزی و درد ناحیه داخل انگشت شست

۱۰. عدم توانایی در پوشیدن کفش دلخواه

علائم هالوکس والگوس

آیا می توان از وضعیت هالوکس والگوس دوری کرد؟

 

هیچ مدرکی مبنی بر وجود راهی برای جلوگیری از هالوکس والگوس وجود ندارد، با این حال، ممکن است بتوانید با پیروی از این دستورالعمل‌های مراقبتی، از بدتر شدن وضعیت و احتمالاً نیاز به جراحی جلوگیری کنید که بهتر است:

  1. استفاده از کفش مناسب : کفش مطلوب استفاده کنید، به عنوان مثال از پوشیدن کفش‌هایی که انگشتان پا را فشار می دهد خودداری کنید و پوشیدن کفش‌هایی با فضای پنجه بازتر فشار وارده بر شست پا را کاهش می دهد و از ساییده شدن قسمت بیرونی پا به کفش جلوگیری می کند، استفاده کنید.
  2. اسپلینت : از اسپلینت استفاده کنید و وقتی احساس ناراحتی کردید، به فیزیوتراپیست مراجعه کنید. ممکن است فیزیوتراپیست استفاده از اسپلینت را به شما توصیه کند و تکیه گاه های شست به گونه ای طراحی شده اند که انگشت شست شما را در یک موقعیت ایمن نگه می دارند و فشار روی آن را  کم می کند.
  3. استفاده از کفی طبی : از کفی‌های طبی استفاده کنید و فیزیوتراپیست ممکن است یک کفی طبی را توصیه کند که می توانند از صاف شدن قوس پا در حین راه رفتن جلوگیری کرده و فشار وارده بر شست پا را کاهش دهند.

راه های پیشگری از هالوکس والگوس

 

نحوه تشخیص هالوکس والگوس 

پزشک معالج در اولین ویزیت، معاینه کاملی بر روی کف پایتان انجام می‌دهد. برای این کار، وی شرح حال کاملی از وضعیت سلامتی‌تان را می‌پرسد. هدف پزشک از این معاینه اولیه، تعیین میزان آسیب‌دیدگی و علت احتمالی آن است. در مصاحبه‌ای که پزشک با شما انجام می‌دهد، سؤالاتی از این قبیل را از شما خواهد پرسید:

  • سابقه بروز این مشکل در پای شما به چه صورت است؟
  • تاکنون چه مراقبت‌هایی را برای مشکل هالوکس والگوس در پایتان انجام داده‌اید؟
  • آیا پزشک دیگری انجام عکس‌برداری و تصویربرداری یا آزمایش‌های دیگر را توصیه کرده است؟
  • در حال حاضر چه علائمی دارید و این علائم چه تأثیری بر روند زندگی‌تان گذاشته است؟
  • اگر درد دارید، محل درد کجاست و شدت آن چقدر است؟ آیا شدت دردتان در طول روز متفاوت است؟
  • انجام چه‌کارهایی برایتان دشوار است؟
  • چه ‌کارهایی را نمی‌توانید انجام دهید؟
  • آیا کارهایی وجود دارد که از شدت علائم شما بکاهد؟   

پس از انجام این مصاحبه، پزشک معاینه فیزیکی انجام می‌دهد. وی ممکن است: حرکات شما را در هنگام انجام کارهایی که در مصاحبه در مورد آن‌ها صحبت شده، مشاهده کند. حرکت و قدرت مچ پا، پا و انگشتان پا را بسنجد. این معاینه همچنین ممکن است شامل سایر نواحی بدن مانند پا یا لگن باشد که ممکن است در این شرایط شما نقش داشته باشد. مچ پا، کف پا و انگشتان پایتان را به آرامی لمس کرده تا محل دقیق درد را مشخص کند.

برای اطمینان از تشخیص صحیح، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی یا متخصص ارتوپدی ممکن است شما را برای انجام عکس‌برداری رادیولوژی یا تصویربرداری‌های دیگر به رادیوگرافی ارجاع دهد. پس از تشخیص، متخصص با شما در مورد یک برنامه درمانی برای کمک به کاهش درد، جلوگیری از بدتر شدن وضعیت عضله و بازیابی حرکت‌تان صحبت می‌کند.

شیوه های درمان هالوکس والگوس

احتمالا این سوال برای شما ایجاد شده که انحراف انگشت شست پا چگونه درمان می شود؟ درمان هالوکس والگوس بر مدیریت علائم و تسکین تمرکز می کند و این درمان به دو قسمت خانگی و پزشکی طبقه بندی می شود که برای درمان می توانید روش‌های مختلفی را استفاده کنید و یکی از آن ها استفاده از پد و نوارهای منحصر به فرد است که برای معالجه پیاده سازی شده است.یکی دیگر از آن ها هم ورزش ها و تمرینات کششی برای هالوکس والگوس است.

  • استفاده از کفش مطلوب : به کارگیری کفش مطلوب یکی دیگر از درمان ها می باشد و برای معدود کردن فشار به انگشتان پا بهتر است از کفش‌هایی که پنجه پهنی دارند استفاده کنید. کفش‌های ارتوپدی منحصربه فرد، می توانند به اصلاح موقعیت پا و کاهش انحراف یاری نمایند، همچنین بستن آتل در طی شب نیز میتواند به بهبودی و کم شدن علائم در برخی اشخاص یاری دهد.
  • انجام عمل جراحی پا : درمان با جراحی هالوکس والگوس یا انحراف انگشت شست پا در صورت دردناک بودن مفاصل یا تغییر در موقعیت مفاصل انجام می شود و اگر هنگام پوشیدن کفش درد یا ناراحتی دارید و به طور کلی در فعالیت های روزانه اختلال ایجاد می شود. به شما پیشنهاد می شود به پزشک مراجعه کنید تشخیص با اشعه ایکس امکان پذیر است و می تواند پیچ ​​خوردگی مفصل را نشان دهد و در بیماران سالخورده ای که برای آنها جراحی تشخیص داده شده است، آزمایشات روتین برای ارزیابی مناسب بودن جراحی ضروری است.روشهای مختلفی برای جراحی وجود دارد که براساس زاویه ایجاد شده در انگشت، روش مناسب جراحی انتخاب می شود. اما آنچه نیاز به یادآوری است آن است که اگرچه منطقه مورد جراحی کوچک است اما عمل جراحی هالوکس، جراحی بزرگی محسوب می شود.
  • استفاده از ارتوزهای بین انگشتی :  ارتوز بین انگشتی و محافظ بونیون، تا حدودی می تواند درد و علائم را کم کند. اما هیچگاه راه درمان و بهبود بدشکلی انگشت شست نیست. درمان دیگر جراحی است. قبل از درمان، مهم است که توقعات فرد، از انجام این نوع جراحی مشخص شود. بیمار باید بداند، محدوده حرکات انگشت شست، پس از عمل کاهش می یابد، احتمال درد پس از عمل و حتی عود وجود دارد و درصد بالایی از افراد (حدود 40 درصد) پس از جراحی باز هم قادر نخواهند بود از کفش مورد دلخواه، استفاده نمایند.
شیوه درمان هالوکس والگوس

جراحی هالوکس والگوس

در شرایطی که فرد با کمک روش های غیر جراحی نتواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کند باید با جراحی هالوکس والگوس برای درمان این عارضه کمک بگیرد. با انجام این جراحی انگشت شست پا به حالت اولیه خود باز می گردد و کاملا صاف می شود. استخوان ها، رباط و تاندون های کف پا به حالت استاندارد و اولیه خود باز می گردند و از این طریق برآمدگی انگشت شست پا به طور کامل بر طرف می شود. روش سنتی که برای انجام این جراحی مورد استفاده قرار می گرفت بسیار دردناک بوده و دوران نقاهت طولانی مدتی داشت. امروزه اما روش های جدید تری برای این نوع جراحی ابداع شده است که با کمک وسایل مدرن تری به بریدن استخوان می پرازند.

این امر می تواند در کاهش درد بیماران بسیار موثر باشد و بعد از عمل نیز بیمار در زمان کوتاه تری بهبود می یابد. در روش های مدرن برش های کوچک تری ایجاد می کنند و در نتیجه پوست و ماهیچه ها آسیب کم تری دیده و کم تر متورم می شوند. هدف اصلی از انجام این عمل جراحی، اصلاح موقعیت انگشت شست پا می باشد و با این کار از وارد شدن فشارهای اضافی بر مفاصل و بافت های اطراف آن جلوگیری می شود.

مراقبت های بعد از عمل جراحی والوکس 

این بیماری که در حقیقت به برآمدگی کنار انگشت شست پا گفته می شود در اثر عوامل مختلفی به وجود می آید و بیش تر در افراد مسن مشاهده می شود. برای درمان آن باید به پزشک ارتوپد مراجعه کنید تا پس از انجام معاینات لازم برای حل مشکل شما اقدامات لازم انجام گیرد. اگر روش های غیر جراحی نتواند در درمان این بیماری موثر واقع شود پزشک ترجیح می دهد که با عمل جراحی هالوکس والگوس این مشکل را بر طرف کند. مراقبت های بعد از عمل جراحی هالوکس والگوس می توانند تاثیر زیادی در نتیجه جراحی داشته باشند که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • بیمار در حد چند روز پس از عمل نمی تواند راه برود
  • بخیه ها بعد از دو هفته کشیده می شوند.
  • نباید پانسمان توسط بیمار دستکاری شود.
  • بهتر است که بیمار در هفته اول اصلا راه نرود.
  • در صورتی که مجبور به راه رفتن بودید از واکر و یا عصا استفاده کنید.
  • هنگام حمام کردن با کمک یک کیسه پلاستیکی پانسمان خود را خشک نگه دارید.
  • برای کاهش ورم پا پس از جراحی باید چند بالش در زیر پای خود قرار دهید.
  • پس از برداشتن پانسمان باید از کفش های طبی مناسب استفاده کنید.
  • با انجام حرکات ورزشی که توسط پزشک آموزش داده می شود می توانید عضلات خود را تقویت کرده و انعطاف پذیر کنید.
  • دارو های آنتی بیوتیکی که توسط پزشک بعد از عمل جراحی تجویز می شود را به موقع و به طور کامل مصرف کنید.
  • مصرف مسکن هایی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن برای کاهش درد و التهاب

تمرینات ورزشی هالوکس والگوس

پزشکان ارتوپد برای کاهش درد در بیمارانی که با عارضه هالوکس والگوس مواجه هستند، حرکات ورزشی مختلفی را ارائه می دهند. بیمار با انجام مداوم و منظم تمرینات ورزشی هالوکس والگوس می تواند عضله های پای خود را تقویت کرده و از این طریق درد در این ناحیه را کاهش می دهد. علاوه بر آن این تمرینات می توانند موقعیت انگشت شست پا را تغییر داده و شکل زیبا تری به پا ها بدهند. در ادامه با چند نمونه از این حرکات ورزشی بیش تر آشنا خواهیم شد.

  • باز کردن انگشتان پا از یکدیگر

این حرکت یکی از بهترین تمرینات ورزشی هالوکس والگوس می باشد که به صورت نشسته بر روی صندلی انجام می شود. فرد بیمار باید بر روی صندلی بنشیند و کف پای خود را به طور کامل بر روی زمین قرار دهد. پاشنه پا را به طور کامل به زمین بچسباند و انگشتان را بالا آورده و از زمین فاصله دهد. در همین حین انگشتان را از یکدیگر جدا کند و از این طریق میزان بیرون آمدگی انگشت شست پا را کاهش دهد. بهتر است که این حرکت را ۱۰ تا ۲۰ مرتبه در طول روز انجام دهید تا در مدت زمان کوتاهی به نتیجه مطلوب دست یابید.’

باز کرن انگشتان پا از یکدیگر

  • حرکت دورانی انگشت شست پا

یکی دیگر از تمرینات ورزشی که می تواند در درمان این عارضه موثر باشد، انجام حرکت دورانی انگشت شت پا می باشد. برای انجام این حرکت باید پاشنه پا را بر روی زمین قرار داده و بقیه قسمت های پا را بالا بیاورید. انگشت شست پا را با دست گرفته و به صورت چرخشی در جهت حرکت عقربه های ساعت بچرخانید. این حرکت را ۲۰ مرتبه انجام دهید و چند ثانیه استراحت کنید. دوباره همین حرکت را ۲۰ مرتبه در جهت خلاف عقربه های ساعت انجام دهید. بهتر است که روزانه دو تا سه ست متوالی این کار را انجام دهید تا انگشت شست شما منعطف تر شده و انحراف آن کم تر بشود.

حرکت دورانی انگشت شست پا

علاوه بر دو حرکتی که در قسمت قبل به آن ها اشاره کردیم، تمرینات ورزشی هالوکس والگوس دیگری نیز وجود دارند که می توانند در درمان این عارضه بسیار موثر باشند که در ادامه با آن ها بیش تر آشنا خواهیم شد.

  • دور کردن انگشت شست پا از دیگر انگشتان

برای انجام این حرکت باید پاشنه را بر روی زمین بگذارید و کف پا را بالا نگه دارید. انگشت شست پا را با دست گرفته و از دیگر انگشت ها دور کنید. این حرکت باید ۱۰ ثانیه طول بکشد و دو تا سه ست در طول روز انجام دهید.

دور کردن انگشت شست پا از دیگر انگشتان

  • دور کردن انگشت شست پا با کش هالوکس والگوس

برای این کار بایستید و یک طرف کش را بر روی یک انگشت شست قرار دهید و شست پای دیگر خود را از طرف دیگر کش وارد کنید. در حقیقت شما کش را با کمک دو شست پا گرفته اید. حال انگشتان را در خلاف جهت یکدیگر بکشید تا از این طریق فشار کمی را در انگشتان پا حس کنید. بهتر است که این حرکت را ۲۰ مرتبه انجام دهید و بین هر ست پنج ثانیه صبر کنید.

دور کردن انگشت شست پا با کش هالوکس والگوس

  • خم کردن انگشت پا به سمت داخل

پاشنه را بر روی زمین بگذارید و انگشتان پا را به سمت پایین خم کنید، حال انگشتان را به سمت بالا کشیده و ۳۰ ثانیه صبر کنید. دوباره انگشتان را خم کرده و این کار را ۲ تا ۳ بار در طول روز انجام دهید.

خم کردن انگشت پا به سمت داخل

  • چرخش با توپ

یک توپ تنیس برداشته و کف پا را بر روی آن بگذارید. با کک انگشتان پا توپ را به سمت جلو و عقب حرکت دهید و برای انجام این حرکت ۳ تا ۵ دقیقه در روز زمان بگذارید.

چرخش با توپ

  • گرفتن حوله با انگشتان پا

یکی از بهترین حرکت ها برای حل این مشکل، گرفتن حوله با انگشتان پا می باشد. برای این کار یک حوله را برروی زمین انداخته و با کمک انگشتان پا آن را بلند کنید. این کار می تواند تاثیر چشمگیری در بهبود این عارضه داشته باشد.

گرفتن حوله با انگشتان پا

آیا پیشگیری از هالوکس و والگوس با کفش مناسب ممکن است؟

بله، در افراد بدون زمینه ژنتیکی استفاده از کفش مناسب و با پشتیبانی قوی می‌تواند به پیشگیری از هالوکس و والگوس کمک کند.  همچنین، کفش‌های مناسب باعث حفاظت از پا در برابر آسیب‌های ممکن، مانند ضربه یا لغزش، می‌شوند و از ایجاد تنش و فشار نامناسب بر روی پا جلوگیری می‌کنند.

به‌علاوه، در حالت‌هایی که بیماران دچار هالوکس یا والگوس هستند، استفاده از کفش‌های مناسب می‌تواند به بهبود علائم و کاهش درد کمک کند. با این حال، مهم است که کفش با پشتیبانی قوی و محافظ برای پای شما مناسب باشد و با توجه به نوع فعالیتی که در آن انجام می‌دهید، انتخاب شود. به عنوان مثال، برای ورزش‌هایی که نیاز به تحمل فشار و شوک دارند، کفش‌هایی با پشتیبانی قوی و بازوی پا قوی توصیه می‌شود. در کل، استفاده از کفش‌های مناسب می‌تواند به پیشگیری و بهبود هالوکس و والگوس کمک کند، اما برای درمان کامل و رفع علائم، بهتر است با پزشک ارتوپدیست خود مشورت کنید و با رعایت شیوه‌های درمانی بهینه، اقدام به درمان بیماری‌های پایی خود کنید.

میزان تاثیر تمرینات ورزشی در بهبود هالوکس والگوس

میزان تاثیر تمرینات ورزشی هالوکس والگوس در افراد مختلف متفاوت می باشد. اگر فرد در سنین جوانی به سر می برد و مراحل ابتدایی این بیماری را سپری می کند، می تواند با انجام این حرکات ورزشی تا حدود زیادی شکل پا را تغییر داده و از درد های موجود در این ناحیه بکاهد. همچنین بهتر است که در کنار انجام این حرکات ورزشی از کفش های طبی مناسب استفاده نماید و با کمک پد های درمانی فاصله مناسبی میان انگشتان پا ایجاد کند. همچنین اگر شرایط برایش مهیا باشد بهتر است که زمانی از طول روز را بر روی شن راه بروید و از این طریق عضلات کف پا را تقویت کند.

یکی از تمریناتی که می تواند تاثیرات چشمگیری در کاهش عوارض این بیماری داشته باشد، بلند کردن پاشنه پا است. در این حرکت باید پاشنه را بلند کرده و بر روی انگشتان پا بایستید. ۵ ثانیه در این وضعیت قرار بگیرید و دوباره به حالت اولیه خود باز گردید. اما در شرایطی که با انجام این حرکات ورزشی به نتایج مطلوبی دست پیدا نکردید، بهتر است که برای درمان قطعی این عارضه از عمل جراحی استفاده کنید.

علل ایجاد هالوکس والگوس به خاطر چیست؟

هالوکس والگوس معمولاً یک بیماری شایع است، اما علت دقیق شیوع آن هنوز ناشناخته است. غالباً زمینه ژنتیکی در ایجاد این بیماری مؤثر است و زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر قرار می گیرند. بروز و شیوع این بیماری در کودکان اندک بوده و با افزایش سن زیاد می شود، از آنجایی که عوامل ایجاد کننده هر دو پا را تحت تاثیر قرار می دهد، این حالت معمولا دو طرفه است، اگرچه در یک طرف بیشتر از طرف دیگر دیده می شود. نوع کفش نیز در بروز انحراف شست پا موثر است.

کفش‌های تنگ می توانند باعث درد و انحراف شوند و بسیاری از کفش‌های مد روز باریک هستند تا پا را جذاب تر نشان دهند و کفش های‌پاشنه بلند پاها را به سمت پایین کفش می کشاند و این مشکل را بیشتر می کند. اما باید در نظر گرفت که مشکلات کفش فقط به دنبال کنندگان مد محدود نمی شود و نتایج تحقیقات نشان داده است که افراد مسن معمولا کفش‌های تنگ تر و نامطلوب تری نسبت به افراد جوان به ویژه زنان مسن می پوشند. رقصنده ها از دیگر گروه هایی هستند که به شدت تحت تاثیر این بیماری قرار دارند که فشار زیادی به عضلات پا وارد می کنند و علاوه بر این صخره نوردان ممکن است به این مشکل دچار شوند. پزشکان تحقیقات بسیاری در رابطه با این موضوع انجام دادند می توانید در بیشتر در مورد علل ایجاد هالوکس والگوس اطلاعات پیدا کنید.

 

معافیت سربازی برای هالوکس ولگوس

معافیت سربازی ،در مواردی برای افراد در نظر گرفته می شود که بیماری زمینه ای فرد،در حدی باشد که امکان انجام فعالیتهای لازم در دوره سربازی را مختل نماید
یکی از این بیماری ها،هالوکس ولگوس می باشد .هالوکس ولگوس،همان کجی انگشت شست است که منجر به درد در این مفصل می شود که می تواند به صورت اکتسابی و یا به صورت هالوکس ولگوس جوانان باشد.
هالوکس ولگوس ،با ایجاد محدودیت در حرکت پاها ،توان بدنی و جسمی فرد را کاهش می دهد و به همین دلیل باعث کاهش توانایی فرد در انجام کارهای سنگین می شود.معافیت سربازی برای افراد با هالوکس ولگوس،به صورت معافیت از رزم تعریف شده است.به این صورت که این افراد در دوره آموزشی خود از بعضی فعالیتها همچون نگهبانی ،حمل اسلحه،رژه و امور سنگین رزمی معاف می باشند.البته میزان این معافیت نیز با نظر کمیسیون پزشکی اداره نظام وظیفه و بر اساس مدرک تحصیلی ،شدت ناتوانی فرد و شرایط جسمی و روانی وی ،در انجام خدمت تعین میشود.
در مجموع ،با توجه به اینکه افراد دارای هالکس ولگوس،از نظر توان بدنی ،نسبت به افراد هم رده،سطح پایین تری دارند لذا جهت امور دفتری و غیر رزمی در مراکز نظامی به کار گرفته می شوند.
با توجه به تبعات این نوع معافیت در آینده شغلی افراد همچون محدکدیت استخدامهای شغلی و همچین محدودیتهای دیگر همچون دریافت گواهینامه رانندگی و ..توصیه بر این است که قبل از انجام خدمت سربازی ،در صورت اصلاح پذیر بودن هالوکس ولگوس ،جراحی اصلاحی انجام پذیرد.یرد.

سخن پایانی

 

هالوکس والگوس یا انحراف انگشت شست پا یک شکایت بسیار رایج است که عمدتاً ارثی و مربوط به خانواده است و این مشکل می تواند باعث درد و التهاب در عضلات شست پا شود و در موارد پیشرفته حتی راه رفتن را دشوار کند و در این مطلب از سایت درباره هالوکس والگوس به صورت کامل توضیح داده شد که می توانید برای پیشگیری از این مشکل یا درمان اقدام کنید.

سوالات متدوال درباره ی هالوکس والگوس

یکی از روش های درمان، استفاده از پد و نوارهای منحصر به فرد است که برای معالجه پیاده سازی شده است.

عدم توانایی در پوشیدن کفش های ساده، پوست ضخیم، محکم شدن و درد در تاندون های انگشت شست پا و غیره از علائم این بیماری است.

این مشکل در انگشت اغلب در زنان و افراد مسن رخ می دهد که با گذشت زمان، مفصل آسیب دیده ممکن است تغییر شکل یابد و دردناک باشد.

 

بهتر است که تا چند هفته بعد از آن که پانسمان توسط پزشک برداشته شد، استراحت کنید و بعد از آن کم کم فعالیت های روزمره خود را آغاز کنید.

این عارضه در اثر عوامل مختلفی مانند وارثت، مشکلات مادرزادی و یا به خاطر وارد شدن آسیب یا ضربه به پا هابه وجود می آید. همچنین گاهی اوقات فرد در اثر پوشیدن کفش های تنگ به این عارضه مبتلا می شود.

این جراحی با هدف اصلاح موقعیت شست پا انجام می شود تا از این طریق فشار های نا متعارفی که بر روی مفاصل پا وارد می شود را کاهش دهد.

امروزه فیزیوتراپیست ها با انجام لیزر تا حدی التهاب و درد ناحیه هالوکس والگوس را کاهش می دهند.

لیزر برای کاهش درد و التهاب به صورت موقت است و بهتر است برای درمان قطعی از جراحی استفاده کنید.

در شرایطی که در کنار انگشت شست پای خود برآمدگی مشاهده می کنید که بر روی آن پینه بسته است و پوست این قسمت متورم و قرمز شده است، به احتمال خیلی زیاد شما به این عارضه دچار شده اید و برای جلوگیری از پیشرفت بیماری باید با پزشک ارتوپد مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4.7/5 - (7 امتیاز)
رزرو نوبت